FAQ

Vanliga frågor och svar

Har du fler frågor tveka inte att kontakta oss!

Ta kontakt med oss via telefon eller mail och boka ett studiebesök (mer om studiebesöket nedan. Kontakta din biståndsbedömare/LSS-handläggare och berätta att du har bokat ett besök. Du kan också kontakta din handläggare och be denne att boka ett besök.

Ja. Vi har kontakt med flera arbetsplatser för detta. Se mer under fliken ”Praktik”.

Ja, kontakta oss så bokar vi ett studiebesök. Då får du träffa två samordnare på Cedergruppen som kommer att berätta om Cedergruppen och ställa frågor till dig om vad du har gjort tidigare och vad du vill få ut av en daglig verksamhet. Du får gärna ta med dig någon till studiebesöket, t.ex. din biståndsbedömare, en anhörig, en vän eller ditt boendestöd. Efter studiebesöket får du betänketid för att bestämma dig om du vill börja. Sedan kontaktar du din biståndsbedömare som skickar en beställning till oss. Därefter bestämmer vi en startdag för dig. Under besöket sitter vi i ett lugnt rum och pratar. Besöket tar inte mer än en timme, eftersom det är så mycket information så är det bättre att vi ses en gång till om det uppstår frågor efter samtalet, eller så kan vi höras på telefon, sms eller mail.

Upp till 5 dagar/vecka men minst 1 dag/vecka. Hur ditt schema ska se ut bestämmer vi när du bestämt dig för att börja. Schemat går alltid att ändra på efter en tid om du känner att det behövs.

Nej. På Cedergruppen finns deltagare i åldrar mellan 20 – 55 år. För tillfället är de flesta runt 25-35 år.

Vi beställer mat från en restaurang och hämtar där. Det finns flera alternativ att välja på varje dag. Deltagarna betalar 27:-/dag. Betalningen sker via en faktura som Cedergruppen skickar ut månadsvis. Du kan antingen äta lunch tillsammans med personal och deltagare eller för dig själv vid din arbetsstation.

Det varierar mycket. Några är här något år och några har varit här i flera år och har praktiserat på flera arbetsplatser, eller slutför sina studier på Komvux. Men tanken med Cedergruppen är och har alltid varit att man som deltagare ska komma vidare till arbetsliv eller högre studier. Många av de personer som har varit deltagare på Cedergruppen har nu fasta anställningar eller studerar på högskolor och universitet eller har startat egna företag.

Ja, på alla enheter finns vilrum dit du kan dra dig undan en stund för att vila och hämta energi.