Studier

Studier som passar dig

Att studera kan vara en stor glädje – när man får göra det på ett sätt som passar en. Någon sorts utbildning utöver grundskola behövs också för nästan varje anställning. Även när du har daglig verksamhet kan du i regel studera, efter samråd med din handläggare. Studier är ofta också en bra arbetsträning i sig, med rätt stöd och reflektion.

Hos oss kan du läsa din komvuxkurs i det tempo du behöver, i lugn studiemiljö och med hjälp att planera och komma igång. Du kan välja kurs på distans eller med undervisning, och många varianter på det. 

Cedergruppen erbjuder inte egna kurser, utan du läser dem på vanliga komvux. Vårt jobb är att ge den hjälp du kan behöva med kursval, ansökan, planering, lärarkontakter och studieteknik.

Med vår dagliga vägledning i studieteknik och tidsplanering – med din samordnare på plats i vår lokal – får du ut mer av studierna med mindre stress och ansträngning. Vi har ett nära samarbete med Studieteamets studievägledare, arbetsterapeut, specialpedagoger mm, så att du kan få personligt stöd även därifrån.